+387 51 247 100 , бесплатна инфо линија 0800 50 116 callcentar@elektrokrajina.com
Izaberite stranicu

Banja Luka, 09.10.2015. godine
 
Aktiv dobrovoljnih davalaca krvi „Elektrokrajine“ je 9. oktobra, u saradnji sa Zavodom za transfuzijsku medicinu Republike Srpske, u prostorijama Radne jedinice Banja Luka organizovao tradicionalnu humanitarnu akciju u kojoj je prikupljeno oko 100 doza krvi.

 
Vukašin Ćirić, predsjednik Aktiva, kazao je da se akciji odazvalo 160 radnika preduzeća, ali da iz zdravstvenih i drugih razloga svi zainteresovani nisu mogli dati krv.
 
On je ukazao da zbog važnih terenskih poslova u akciji nisu mogli učestvovati radnici „Elektrodistribucije“ Mrkonjić Grad, zbog čega će oni tu svoju ljudsku dužnost obaviti nešto kasnije u službi Zavoda za transfuzijsku medicinu.
 
Takođe, kako dodaje, pojedine radne jedinice su samostalno organizovale manje akcije u lokalnim službama za transfuziju, tako da procjenjuje da će ovaj mjesec krv dati ukupno 140 radnika „Elektrokrajine“.
 
{loadposition DDK}
 
Rajna Šindrak, radnica iz Banje Luke, se ovakvim akcijama odaziva redovno i već je 34. put dala dragocjenu tečnost koja može spasiti nečiji život.
 
„Mnogo znači osjećaj kada dajete krv i znate da ćete tim činom nekome pomoći“, ističe ona i apeluje na mlade kolegice da se odazovu na buduće akcije.