+387 51 247 100 , бесплатна инфо линија 0800 50 116 callcentar@elektrokrajina.com
Izaberite stranicu

Banja Luka, 09.09.2016. godine

Radnici „Elektrokrajine“ prikupili su 144 doze krvi u tradicionalnoj akciji koju je 9. septembra u prostorijama RJ Banjaluka organizovao Aktiv dobrovoljnih davalaca krvi koji djeluje u okviru Sindikata preduzeća.

Vukašin Ćirić, predsjednik Aktiva, kazao je da je u akciji učestvovalo više od 170 radnika.

„Zadovoljni smo odzivom na akciju pogotovo što se održala nešto ranije u odnosu na prethodne koje su bile u oktobru. Na sam dan akcije prikupljena je 131 doza krvi, dok su 13 doza radnici dali u zavodima za transfuziju na njihov poziv“, napomenuo je Ćirić.

Za Radislava Stojanovića, radnika Poslovnice Kotor Varoš, ovo je bio jubilarni 20. put da je darivao dragocjenu tečnost.
„Svaki put kada mogu darujem krv. Radi se o događaju od velikog značaja jer se tim činom spasava nečiji život“, kazao je Stojanović.

Slobodan Janković iz RJ Gradiška, koji je darivao krv 13. put, poručio je da će se akcijama odazivati dokle god mu zdravlje dozvoli.
„Jedna doza krvi nama ništa neće oduzeti, a bolesnicima kojima je potrebna će značiti sve“, istakao je Janković.

{loadposition ddk2016}

Milanu Paniću, radniku RJ Mrkonjić Grad, se u akciju davanja krvi pridružila kćerka Maja (19), studentkinja Prirodno-matematičkog fakulteta u Banjaluci.

Nakon što je prvi put zajedno sa ocem dala krv u ovogodišnjoj proljetnoj akciji Aktiva „Elektrokrajine“, Maja se rado odazvala i na ovaj poziv. 

„Još kao mala se sjećam očevih humanitarnih akcija dobrovoljnog davanja krvi organizovanih u Elektrokrajini, što je i kod mene probudilo želju za tim. Kada sam stekla pravo na davanje krvi, Univerzitet u Banjaluci je organizovao akciju što naravno nisam željela propustiti. Otac je primjetio tu moju želju i predložio mi da ubuduće zajedno dajemo krv u Elektrokrajini“, priča Maja.

Kako ističe, davanje krvi za nju predstavlja veliko zadovoljstvo, prvenstveno jer je svjesna da na taj način pomaže nekome, a uz to, napominje, provodi ugodno vrijeme u druženju sa ocem.