+387 51 247 100 , бесплатна инфо линија 0800 50 116 callcentar@elektrokrajina.com
Izaberite stranicu

Актив добровољних давалаца крви предузећа „Електрокрајина” Бања Лука данас је у оквиру традиционалне септембарске акције даривао 75 доза крви за потребе Завода за трансфузијску медицину Републике Српске.

Витомирка Гуслов, радница „Електрокрајине“ из Бање Луке, која већ 10 година даје крв, изражавајући задовољство што се налази међу члановима Актива, за који има само ријечи похвале, апеловала је на жене да се масовније укључе у овакве хуманитарне акције.

Витомирка Гуслов, Актив добровољних давалаца крви предузећа „Електрокрајина” Бања Лука

Радник Теренске јединице Приједор, Љубиша Радман, казао је да трећи пут ове године дарује крв.

„Претходних мјесеци сам два пута даровао крв у Општој болници у Приједору, зато што је било потребно, а овај пут сам се одазвао редовној акцији, коју Актив успјешно организује дуги низ година“, навео је Радман.

Предраг Клинцов, портпарол „Електрокрајине“, изразио је задовољство одзивом радника на хуманитарну акцију Актива добровољних давалаца крви, која се одржава два пута годишње већ 22 године.

„На акцију се одазвало више од 100 радника из свих теренских јединица, од Новог Града, Козарске Дубице, Приједора, Градишке, Српца, Лакташа, Прњавора, Бањалуке до Челинца и Мркоњић Града. Нажалост, нису сви који су дошли могли и дати крв, због проблема са притиском или из других здравствених разлога“, нагласио је Клинцов.

Актив добровољних давалаца крви предузећа „Електрокрајина” Бања Лука

Актив добровољних давалаца крви „Електрокрајине“ дуго година је био најмасовнији међу јавним предузећима у РС, да би у протеклих годину и по дана смањио број чланова због процеса реорганизације предузећа у коме је колектив напустило више од 600 запослених.