+387 51 247 100 , бесплатна инфо линија 0800 50 116 callcentar@elektrokrajina.com
Izaberite stranicu

Радници „Електрокрајине“ су током септембра даровали укупно 90 доза крви у редовној полугодишњој хуманитарној акцији, те кроз групне и појединачне одзиве на позив Завода за трансфузијску медицину Републике Српске.

Традиционално највећи одзив био је у акцији коју је Актив добровољних давалаца крви „Електрокрајине“ организовао 20. септембра у просторијама „Електродистрибуције“ Бања Лука.

Поједине радне јединице предузећа су претходно организовале давање крви у локалним службама за трансфузију, док се немали број радника појединачно одазивао на хитне позиве за помоћ унесрећенима којима је неопходна крв.

Радник „Електрокрајине“ Перо Бакић, који је у петак даровао крв по 55. пут, позвао је све послодавце и приватнике да организују акције у својим предузећима.

„Живимо у тешким временима, када је даривање крви веома важно. Многи људи су болесни, а сви који су у могућности треба да помогну у овој хуманој мисији“, казао је Бакић који крв дарује од 1982. године.

Сања Бундало, руководилац у Дирекцији предузећа, каже да је крв почела даривати прије четири године и да је ово осми пут да учествује у овом хуманом подухвату.

„Радо се одазивам свакој акцији које предузеће организује, зато што је то хуман чин. Требало би да што више подигнемо свијест колико је овако нешто заиста важно јер се ради о спасавању људских живота“, рекла је Бундало.

Милош Челебић, радник рејона Поткозарје, каже да је до сада крв дао 22 пута.

„На давање крви гледам као на чин који пуно значи онима којима је неопходна помоћ. Због тога позивам све оне који су у могућности да учествују у оваквим хуманим акцијама“, казао је Челебић.

Актив добровољних давалаца крви „Електрокрајине“ ове године слави јубиларних 20 година рада у којима је израстао у највећу организацију ове врсте међу јавним предузећима у Републици Српској са више од 430 активних чланова.