+387 51 247 100 , бесплатна инфо линија 0800 50 116 callcentar@elektrokrajina.com
Izaberite stranicu

„Електрокрајина“ је на подручју општине Шипово окончала прву фазу пројекта модернизације електродистрибутивне мреже за више од 700 купаца који ће добити далеко квалитетније напајање електричном енергијом.

Током реконструкције мреже постављена су 153 нова бетонска стуба на далеководним правцима Чуклић – Натпоље и Шипово – Мујџићи – Стројице, те осам нисконапонских трафо подручја: Бабићи, Соколац – Малиновићи, Старо Шипово, Основна школа, Расадник, Олићи, Ступна и Извор Пливе.

Друга фаза пројекта, која започиње идуће године, предвиђа измјештање мјерних мјеста из објеката потрошње на стубове и уградњу бројила са даљинским очитавањем потрошње електричне енергије.

Ефекти се огледају у далеко квалитетнијем снабдијевању купаца електричном енергијом, поузданијем обрачуну потрошње, те значајном смањењу трошкова и дистрибутивних губитака предузећа, укључујући неовлаштену потрошњу електричне енергије.

Биљана Шегрт, руководилац „Електродистрибуције“ Шипово која покрива и општине Језеро и Купрес, казала је да су на цијелом дистрибутивном подручју интензивирали радове на мрежи како кроз актуелна два пројекта, тако и у редовним активностима на одржавању и изградњи.

Како је нагласила, у идућој годину планирају прелазак мреже све три општине са 10 kV на 20 kV напон са чиме би купцима омогућили стабилније и поузданије напајање електричном енергијом.