+387 51 247 100 , бесплатна инфо линија 0800 50 116 callcentar@elektrokrajina.com
Izaberite stranicu

У Дирекцији предузећа ЗП „Електрокрајина“ Бања Лука, 27. јула 2019 године, уз саслужење свештеника Српске православне цркве, одржан је парастос за 18 погинулих бораца, овог предузећа.

У присуству Управе предузећа, чланова породица погинулих бораца, ратних војних инвалида, ратних војних ветерана и радника колектива, положени су вијенци и прислужене свијеће испред спомен плоче погинулим борцима.

„Ово је традиција која ме чини поносним. Она мора заувијек опстати, како у овом тако и свим предузећима, чији су радници у рат за слободу, отишли са радним књижицама, а вратили се уз умрлице. Сјећање на ове хероје ће заувек бити у нама, али и поштовање не само према њима него и свим радницима који нису били на првој линији, али су надљудским напорима, одржавали мрежу и одмах након рата у рекордном року оспособили мрежу да би сви људи Крајине имали основно средство за живот. Струју.“, рекао је в.д. директора „Електрокрајине“, Драган Чавић, који је и сам ратни ветеран и члан Борачке организације.

Чавић је посебно нагласио да су његова врата увијек отворена за породице погинулих, ратне војне инвалиде и све чланове борачке организације овог предузећа и да ће тако бити све док он обавља дужност директора.

„Увијек сам се борио и борићу се за права тих људи и тих породица, јер су њихови најмилији уградили своје животе у темеље Републике Српске и темеље „Електрокрајине“. Они су своје животе дали, да би обезбједили животе нама осталима и то не смије нити ће икада бити заборављено“, рекао је Чавић.

Испред Борачке организације града Бања Лука окупљенима се речима пуним поштовања обратио и Горан Рогић, председник те организације. Уз захвалност директору Чавићу и свим члановима Управе на доброј сарадњи и схватању проблема с којима се и породице погинулих бораца, РВИ и ветерани рата суочавају, додао и је и речи: “Свако овакво окупљање буди успомене на јуначка дјела, а овај помен је само мало хвала за јунаке које нисмо заборавили, јер како кажу – не умиру они који су сахрањени, већ они који се забораве“.

Испред колектива и Борачке организације „Електрокрајине“, присутнима се обратио и Миљан Радоја, предсједник организације.
„Имена погинулих сабораца и радних колега морају увијек свима нама бити у мислима. Посебно се то односи на борце који су имали срећу да се послије рата живи врате кућама и ми смо ти који највише треба да поведу рачуна. Како смо били јединствени у рововима, тако треба да будемо јединствени и у радном колективу и захваљујем директору Чавићу на великом разумијевању које исказао и сигуран сам у бољу сарадњу у будућности“, рекао је Радоја.

За присутне борце из свх радних јединица и госте, уприличен је ручак у ресторану РЈ Бањалука.