+387 51 247 100 , бесплатна инфо линија 0800 50 116 callcentar@elektrokrajina.com
Izaberite stranicu

У згради Дирекције „Електрокрајине“ у Бањој Луци је 7. августа 2020. године служен парастос за 18 радника предузећа који су као борци Војске Републике Српске дали живот за слободу РС у протеклом Одбрамбено-отаџбинском рату.

Управа „Електрокрајине“, представници борачких организација РС, предузећа и града Бања Лука, те породице погинулих бораца и ратни ветерани су тим поводом положили вијенце и прислужили свијеће испред спомен‑плоче погинулима.

Драган Чавић, в.д. директора „Електрокрајине“, је у обраћању присутнима истакао да је ово предузеће протеклих година доста учинило на запошљавању породица погинулих бораца, те да увијек настоје удовољити потребама оних који су у рату изгубили своје најмилије.

„Дужни смо да се сјећањем, а прије свега дјелима, одужимо према свима који су учествовали у протеклом рату. Према учесницима рата, а посебно породицама погинулих бораца, морамо имати институционалан однос, чему доприноси и „Електрокрајина“ кроз своје активности“, истакао је Чавић.

Горан Рогић, предсједник Предсједништва Борачке организације РС, захвалио је руководству „Електрокрајине“ на доброј сарадњи са борачком популацијом и уложеним напорима да изађу у сусрет њиховим потребама.

„Овдје смо да оживимо сјећање на борце који су положили своје животе за Српску. Кажу да не умиру они који су сахрањени, већ они који се забораве. Величина једног народа се мјери по томе колико његује сјећање на оне који су им даривали слободу“, нагласио је Рогић.

Миљан Радоја, предсједник Борачке организације „Електрокрајине“, сматра да је сви у Српској морају имати дужност да се трајно сјећају погинулих бораца, не само у молитвама и на дан парастоса.

Због актуелне епидемиолошке ситуације, парастос је одржан уз мањи број присутних и без пропратних активности, уз поштивање прописаних мјера заштите.

„Електрокрајина“ је 3. августа, такође, скромно, у датим околностима, обиљежила и крсну славу предузећа, Светог пророка Илију – Илиндан.

Служењу славсог обреда, у просторијама Дирекције, присуствовали су чланови Управе на челу са в.д. директором Драганом Чавићем, те предсједници Синдикалне и Борачке организације предузећа, Ристо Рогић и Миљан Радоја.