+387 51 247 100 , бесплатна инфо линија 0800 50 116 callcentar@elektrokrajina.com
Izaberite stranicu

У традиционалној прољетној акцији Актива добровољних давалац крви „Електрокрајине“ у Бањој Луци прикупљене су 123 дозе драгоцјене течности.

На хуманитарну акцију која је одржана 21. априла 2023. године у просторијама Теренске јединице Бања Лука одазвало се више од 130 радника „Електрокрајине“ и 20 колега из Гацкa и Требиња.

Синиша Кекеровић, предсједник Актива ДДК „Електрокрајине“, изразио је задовољство великим одзивом запослених из овог предузећа те захвалио гостима из Херцеговине који су дошли да подрже ову племениту акцију.

Како каже, посебно га радује што се на позив Актива одазвало и неколико радника који први пут дају крв, наводећи да је то потврда да ово удружење има свијетлу будућност.

radnici Elektrokrajine daju krv

Један од нових давалаца је Тане Михајловић, млади радник „Електрокрајине“ из Лакташа, који је казао да му овај чин представља част и задовољство.

„Дарована крв може спасити нечији живот и то је основни разлог због чега сам овдје заједно са бројним хуманим колегама из „Електрокрајине““, рекао је Михајловић уз обећање да ће се када год може одазвати оваквим акцијама.

Сања Бундало из Дирекције предузећа у Бањалуци, која је крв дала 6. пута, наводи да је на овај племенити чин мотивише значај дароване крви на које указују љекари Завода за трансфузијску медицину РС.

„Докле год будем могла наставићу са давањем крви“, истакла је Сања Бундало изражавајући наду да ће одзив колега на ове акције сваке године бити све бројнији.

Мирослав Вуковић Хрго, предсједник Друштва добровољних давалаца крви Гацко, казао је да се увијек радо одазивају на позив колега из Бањалуке.

„Свака доза крви некоме спаси или продужи живот и зато се организујемо на оваквим акцијама. Наше удружење има преко 400 чланова и овдје у Бањалуци практично сваки дан дајемо неколико доза за потребе пацијената“, казао је Хрго.

Актив ДДК „Електрокрајине“ основан је 1999. године, те сваке године у двије организоване акције, те у групним и појединачним одзивима на хитне потребе, дарује више од 200 доза крви.