+387 51 247 100 , бесплатна инфо линија 0800 50 116 callcentar@elektrokrajina.com
Izaberite stranicu

У акцији Актива добровољних давалац крви „Електрокрајине“ 19. априла 2024. године прикупљено је 108 доза драгоцјене течности.

На традиционалну хуманитарну акцију која је одржана у просторијама Теренске јединице Бањалука одазвало се 120 радника „Електрокрајине“ и око 30 колега из осам електроенергетских предузећа и друштава добровољних давалаца из Српске и Србије.

Синиша Кекеровић, предсједник Актива ДДК „Електрокрајине“, изразио је задовољство одзивом запослених те захвалио гостима из друштава добровољних давалаца крви „Рудар“ Угљевик, „ХЕ на Дрини“ Вишеград, „ХЕ на Требишњици“ и Матичног предузећа ЕРС из Требиња, УДДК „Гацко“, „Електро-Бијељине“, „Електрошумадије“ Крагујевац и УДК „Хуманисти великог срца“ из Јагодине, који су дошли да подрже ову племениту акцију.

„На акцију се одазвало укупно 150 радника, али нису сви могли дати крв из здравствених разлога. Наша највећа радост је што са сваком новом акцијом добијамо и нове младе чланове који по први пут дају крв, што показује да Актив „Електрокрајине“ има свјетлу будућност“, истакао је Кекеровић.

Akcija davalaca krvi

Александар Шмитран, радник „Електрокрајине“, данас је 11. даровао крв за потребе залиха Завода за трансфузијску медицину Републике Српске.

„Први пут сам давао крв за потребе помоћи код операције и тада сам одлучио да ћу редовно учествовати у оваквим хуманитарним акцијама. Увијек је лијеп осјећај када знате да сте својим чином помогли некоме коме је крв неопходна“, казао је Шмитран.

Учешће у акцији узело је и четворо хуманитараца крагујевачке електродистрибуције. Предсједник тамошњег актива, Милија Ђоровић, каже да се радо одазивају на позиве колега из „Електрокрајине“ истичући одличну међусобну сарадњу и подршку.

Зоран Миловић, предсједник ДДДК „Рудар“ Угљевик, истакао је да управо ове године обиљежавају 40 година хуманитарног рада у циљу здравствене помоћи и спасавања живота радника из електроенергетског сектора Српске и Србије, али и из других предузећа.

„Свједоци смо да су потребе за дозама крви све веће и зато настојимо да помогнемо свагдје гдје треба, од Крагујевца, Београда, Бањалуке и других градова“, нагласио је Миловић.

Akcija davalaca krvi

Удружење „Хуманисти великог срца“ из Јагодине по први пут учествују у акцији даривања крви у највећем граду Српске, те су изразили одушевљење гостопримством и укупним одзивом на акцију.

„Драго ми је што видим да је дошло пуно младих радника, што је од велике важности за дуготрајност оваквих племенитих активности“, истакао је Саша Ликић, предсједник тог удружења.