+387 51 247 100 , бесплатна инфо линија 0800 50 116 callcentar@elektrokrajina.com
Izaberite stranicu

Бања Лука, 05.11.2018. године

„Електрокрајина“ је у развој дистрибутивне мреже и за друге пословне потребе у првих девет мјесеци ове године инвестирала 15 милиона КМ, што је за 24 одсто више у односу на исти период прошле године.

Од почетка године до краја септембра „Електрокрајина“ је властитим и кредитним средствима изградила и санирала 229,2 километра дистрибутивне мреже и 83 трафо-станице у циљу омогућавања што квалитетнијег снабдијевања становништва и привреде електричном енергијом.

Међу најзначајнијим инвестиционим пројектима издваја се 20 kV напајање комплекса Агроиндустријске зоне Нова Топола у општини Градишка са далеководном трасом у дужини од 13 километара, док је у центру Градишке изграђена монтажна бетонска трафо-станица која ће напајати нову спортску дворану, тржни центар и градски стадион.

На подручју Бање Луке издваја се пројекат изградње далековода од 110 kV трафо-станице „Бања Лука 7“ до будућег шопинг мола „Delta Planet“, те подземног вода од Добрње према Стричићима који пролази кроз касарну Оружаних снага на Мањачи.

Радници у Приједору су, између осталог, изградили електроенергетску инфраструктуру у насељу Пећани за напајање стамбених објеката за смјештај породица погинулих бораца и ратних војних инвалида, те социјално угрожених породица, као подземни кабловски вод од трафо-станице „Приједор 5“ до Омарске.

„Електродистрибуција“ Мркоњић Града је највише била ангажована на изградњи нове трафо-станице 35/20/10 kV у Рибнику што је омогућило прелазак те општине на поузданији 35 kV напон, као и на завршетку реконструкције мреже на шест трафо-подручја гдје је уведено даљинско очитавање потрошње електричне енергије.

Радови „Електродистрибуције“ Нови Град били су углавном усмјерени на омогућавање поузданијег напајања општине Крупа на Уни за шта су у Дубовику и Бушевићима изграђене три нове трафо-станице са припадајућом дистрибутивном мрежом.

Већи пројекти у Лакташима су изградња монтажне бетонске трафо-станице у Трну и трафо-станице у Бошковићима са припадајућом дистрибутивном мрежом.

Позитивно пословање

„Електрокрајина“ је у 2018. години наставила дугогодишњи тренд позитивног финансијског пословања.

Укупни приходи предузећа у прва три квартала године износили су 168,5 милиона КМ, док су укупни расходи били 168,3 милиона КМ тако је да је обрачунски период окончан са профитом од 231.846 КМ.