+387 51 247 100 , бесплатна инфо линија 0800 50 116 callcentar@elektrokrajina.com
Izaberite stranicu

„Електрокрајина“ је на подручју општине Прњавор у протеклих годину дана извршила значајне радове на мрежи чиме је више хиљада потрошача добило далеко поузданије напајање електричном енергијом.

Истакнуто је то на састанку Драгана Чавића, в.д. директора „Електрокрајине“, и Дарка Томаша, начелника општине Прњавор, који је одржан у тој локалној заједници.

Чавић је рекао да је „Електрокрајина“, свјесна лошег стања мреже на руралним подручјима Крајине, почела са систематичним приступом рјешавању проблема уредног снабдијевањa потрошача.

„Желимо да у директном разговору начелнике нама припадајућих општина обавијестимо шта ћемо тачно од инвестиција урадити у свакој од локалних заједница. Циљ је стабилније снабдијевање и веће задовољство потрошача“, рекао је Чавић.

Он је нагласио да су на подручју општине Прњавор у посљедњих годину дана ријешени неки од проблема.

„Један од њих је снабдијевање струјом са трафостанице Вијачани, гдје су учестали испади смањени техничком интервенцијом на минимум, па 5.000 до 6.000 потрошача више неће имати проблеме те врсте“, рекао је Чавић.

Чавић је наговијестио да су у припреми врло озбиљни инвестициони радови на подручју Радне јединице Прњавор.

Начелник општине Прњавор Дарко Томаш подсјетио је да је у посљедњих годину дана у реконструкцију електромреже на подручју општине Прњавор уложено више од 1,4 милиона КМ.

„Огромну помоћ од „Електрокрајине“ општина Прњавор је добила за рјешење питања снабдијевања електричном енергијом пословне зоне „Вијака“, пројекат укупне вриједности 300.000 КМ. Општина Прњавор је учествовала са 15.000 КМ, а остала средства обезбиједила је „Електрокрајинa“, за штo смо јако захвални“, рекао је Томаш.

Томаш је указао да је далековод према Вијачанима и Кулашима раздвојен, захваљујући чему је обезбијеђено стабилније снабдијевање потрошача на том подручју.

„У наредном периоду на сличан начин урадиће се и раздвајање дијела вода према Хрваћанима“, најавио је Томаш.

Састанку у Кабинету начелника Општине присуствовао је и руководилац „Електродистрибуције“ Прњавор Борислав Петровић.