+387 51 247 100 , бесплатна инфо линија 0800 50 116 callcentar@elektrokrajina.com
Izaberite stranicu

„Електрокрајина“ је успјешно окончала прву емисију корпоративних обвезница на Бањалучкој берзи.

Инвеститори на домаћем тржишту капитала су у периоду од 29. јуна до 28. јула 2021. године откупили 27.436 обвезница „Електрокрајине“ укупне вриједности од 27.436.000 КМ, што износи 68,6 одсто издатих хартија од вриједности.

Обвезнице су емитоване са доспијећем од 10 година и годишњом каматном стопом од 3,5 одсто.

У Управи „Електрокрајине“ су изразили задовољство што су инвеститори препознали ово предузеће као сигурно мјесто за улагање.

„Захваљујући низу предузетих мјера на реорганизацији и реструктурирању Предузећа, актуелна Управа гради темељ за дугорочно одрживо и успјешно пословање „Електрокрајине“. Први резултати видљиви су већ у овој години у којој Предузеће остварује вишемилионски профит, што, како видимо по успјешној емисији обвезница, није прошло незапажено ни код инвеститора“, изјавио је Драган Чавић, в.д. директора „Електрокрајине“.

Предузеће ће прикупљена средства користити за рефинансирање постојећег дуга, односно измирење домаћих кредитних обавеза, пренесених обавеза према Буџету РС и дугова према добављачима.

„Ранија неповољна кредитна задужења по основу висине камате и рочности замијенићемо повољнијим условима, што ће на годишњем нивоу значајно смањити трошкове. Крајњи циљ је успостављање потпуно ликвидног предузећа спремног да у сваком моменту одговори на потребе корисника и развоја дистрибутивне мреже“, нагласио је Чавић.