+387 51 247 100 , бесплатна инфо линија 0800 50 116 callcentar@elektrokrajina.com
Izaberite stranicu

Ангажман свих расположивих теренских радника „Електрокрајине“ на отклањању кварова на дистрибутивној мрежи и неприступачност многих мјерних мјеста онемогућили су редовно мјесечно очитање потрошње електричне енергије за фебруар 2023. године већем броју наших корисника из седам градова и општина Подгрмеча и Поткозарја.

Дијелу корисника (потрошача) са подручја Приједора, Градишке, Новог Града, Козарске Дубице, Костајнице, Крупе на Уни, и Оштре Луке, потрошња електричне енергије за фебруар ове године биће утврђена на основу потрошње из одговарајућег периода у претходној години, у складу са одредбама Општих услова за испоруку и снабдијевање електричном енергијом.

Коначна (стварна) количина испоручене електричне енергије тим корисницима ће се утврдити при првом идућем мјесечном очитању потрошње, у периоду од 29. марта до 3. априла 2023. године, тако да корисници неће бити оштећени.

Подсјећамо на то да је мокар и тежак снијег, који је крајем фебруара падао у западном дијелу Републике Српске, проузроковао бројне кварове на средњенапонској и нисконапонској дистрибутивној мрежи, највише на подручју Подгрмеча и Поткозарја.

Управа „Електрокрајине“ је наредила приоритетни анганжман свих теренских екипа и механизације на хитним санационим радовима на оштећеној мрежи и на поновној успостави уредне испоруке електричне енергије на погођеном подручју.

Санациони радови су се одвијали у данима када, у уобичајеним околностима, теренски радници обављају послове мјесечног очитања потрошње електричне енергије.