+387 51 247 100 , бесплатна инфо линија 0800 50 116 callcentar@elektrokrajina.com
Izaberite stranicu

У јеку одлазака кадрова из Републике Српске и прича о немогућности младих да пронађу запослење у струкама, за које су се школовали ЗП „Електрокрајина“ а.д. Бања Лука, пружила је, као и много пута до сада, могућност младим стручњацима. Шансу на конкурсу за приправнички стаж искористило је четворо младих стручњака, инжењера електротехнике.

Један од њих је и Огњен Андрић. Рођен у Шапцу 1992. године Огњен је, своје школовање кроз Електротехничку школу у Вишеграду, надоградио дипломом и мастер студијама на Електротехничком факултету у Бањој Луци.

„Видио сам конкурс у новинама за пријем приправника у Електрокрајини и то је био једноставан избор. Са малом скепсом, чувши много прича о намјештеним конкурсима пријавио сам се. То је био и мој први конкурс јер се раније нисам пријављивао због тога што сам желио да прије свега, положим испите на мастер студијама. И нисам погријешио. Примљен сам и већ могу рећи да се добро сналазим“, каже Огњен Андрић, који тренутно ради у Служби пројектовања, Сектор за пројектовање и развој. Већ је осјетио искуство у Служби експлоатације електроенергетских система, а до краја приправничког стажа, према плану би требао стицати знања и искуства и у Електродистрибуцији Бања Лука као и у Радној јединици Електроизградња и одржавање.

Огњен додаје: „Задовољан сам досадашњим искуством у раду, као и радним окружењем, јер су колеге сусретљиве и помажу ми при раду, дајући сугестије и указујући на одређене ствари у вези са стручним питањима и самим начином рада. Свиђа ми се то што, поред рада у канцеларији, овај посао захтијева и рад на терену, гдје се могу видјети конкретни примјери реализације пројеката, као и начин рада електроенергетског система и његових појединих дијелова, те проблеми који се јављају при експлоатацији тих система, као и начини рјешавања тих проблема. Током школовања на факултету су ми најзанимљивији били предмети везани за заштиту у електроенергетским системима, обновљиве изворе енергије, као и системе за управљање и надзор, те бих волио да се, кроз праксу на послу, више сусрећем са оваквим темама. Надам се да ћу, својим знањем и радом, успјети да позитивно допринесем квалитету рада Електрокрајине.“

Заједно са Огњеном,  приправнички стаж отпочела је и млађа колегиница, Тања Марић. Након завршене гимназије, студије је наставила на Електротехничком факултету у Источном Сарајеву – смјер електроенергетика. Њено тренутно радно мјесто је самостални пројектант у Дирекцији Електрокрајине. Тања је захвална за пружену прилику и напомиње: “Што се тиче Службе пројектовања могу рећи да је обим посла велики и да су чести теренски послови без обзира на временске услове. Могу истаћи да је колектив хармоничан и за сваку похвалу. Kолеге су приступачне и сусретљиве и задовољна сам са досадашњим искуством на овом радном мјесту. У скоријој будућности, очекујем даљи напредак у знању везаном за струку и посао, а упоредо планирам наставак школовања и усавршавања.”

Истиче како до сада има веома позитивна искуства са теренским радом. “У Служби пројектовања има доста теренског рада, који је потребан за квалитетно обавављање посла. Такође овај посао са собом носи велику одговорност и у складу с тим трудићу се да посао обављам квалитетно и одговорно, јер не бјежим од одговорности и радо ћу се ухватити у коштац са сваким изазовом. Наравно уз несебичну помоћ искуснијих колега.”

Тања и Огњен су само примјер одлучности предузећа „Електрокрајина“ да се темељи, давно постављени, надограђују стручним и младим људима, који ће носити ово предузеће у будућности.