+387 51 247 100 , бесплатна инфо линија 0800 50 116 callcentar@elektrokrajina.com
Izaberite stranicu

На подручју општине Нови Град почело је постављење каблова на нове бетонске стубове који су подигнути протеклих мјесеци у оквиру великог пројекта модернизације дистрибутивне мреже „Електрокрајине“.

Постављење каблова кренуло је од градског насеља Урије, након чега ће се ширити на друга подручја општине у којима је, у склопу пројекта, до сада постављено 530 бетонских стубова на нисконапонској мрежи дужине од 20 километара.

Игор Цветојевић, технички руководилац „Електродистрибуције“ Нови Град, казао је да су пројектним радовима, поред Урија, тренутно обухваћени и градско трафо-подручје Унска обала, затим, комплетни рејони Благаја и Буљука, као и дијелови села Јабланица и Мала Крупска Рујишка.

„Актуелном реконструкцијом мреже ће 1.200 купаца добити далеко стабилније и поузданије напајање електричном енергијом“, казао је Цветојевић напомињући да ће се пројекат постепено ширити и на друга општинска насеља.

На подручју Новог Града планирана је реконструкција укупно шест средњенапонских далековода и 23 нисконапонске мреже.

Након реконструкције мреже приступиће се другој фази пројекта која предвиђа измјештање мјерних мјеста из објеката потрошње и уградњу дигиталних бројила са даљинским очитавањем електричне енергије.

Трогодишњи пројекат који „Електрокрајина“ финансира кредитним средствима Европске банке за обнову и развој (EBRD) реализоваће се на подручју свих радних јединица предузећа.