+387 51 247 100 , бесплатна инфо линија 0800 50 116 callcentar@elektrokrajina.com
Izaberite stranicu

Челинац, 29.12.2015. године

„Електрокрајина“ je свечано отворила новоизграђене објекте Пословнице предузећа у Челинцу у које је предузеће уложило више од 500.000 КМ властитих средстава.

Модерни објекат Пословнице Челинац са 444 квадратна метра корисне површине са пратећим објектом са гаражама и складиштем површине 178 квадрата, свечано су отворили Сека Кузмановић, директорица „Електрокрајине“, потпредсједница Владе РС Сребренка Голић, министар индустрије, енергетике и рударства РС Петар Ђокић, и директорица “Електропривреде РС” Бранислава Милекић.

Сека Кузмановић је у обраћању званицама и гостима изјавила да је основни разлог изградње потпуно новог објекта Пословнице Челинац тај што се претходни објекат, изграђен још 70-тих година прошлог вијека, протеклих година чак три пута нашао на мети поплава.

„Задњи пут, у великим поплавама у мају 2014. године, објекат је био потпуно потопљен и као такав неупотребљив за било какве даље пословне активности. Радници Пословнице су од тада привремено дислоцирани на двије привремене локације – техничко особље у Ватрогасни дом, а администрација у зграду Општинске управе, гдје су радили протеклих 19 мјесеци“, нагласила је Кузмановићева.

Она је изјавила да са потпуно уређеним и опремљеним просторијама Пословнице Челинац не само да ће се побољшати услови за рад запослених већ и омогућити адекватан пријем и излазак у сусрет потребама 7.500 купаца са овог подручја.  

{loadposition otvaranje celinac} 

Инвестиција је подразумијевала изградњу и опремање објеката са подизањем нивоа платоа како би се спријечило евентуално ново плављење. Реализација ове инвестиције омогућена је побољшањем пословно-финансијских резултата „Електрокрајине“ протеклих неколико година.

Сребренка Голић је истакла да је „Електрокрајина“ објекте изградила у року, улажући сопствена средства, на чему је честитала руководству предузећа на челу са директорицом Секом Кузмановић.

Голићева је истакла да је ово предузеће у посљедњем периоду низало успјехе, односно стално радило на побољшању пословних и финансијских резултата.

„У „Електрокрајини“ је присутна тенденција смањења дистрибутивних губитака, а повећања наплате електричне енергије и обима реализованих инвестиција“, нагласила је потпредсједница Владе РС.

Ресорни министар Петар Ђокић изразио је задовољство што је изграђен објекат који ће битно унаприједити рад ове пословне јединице предузећа „Електрокрајина“.

„Овај објекат поклањамо Републици Српској за њен рођендан који је 9. јануара, а који ћемо и даље празновати без обзира што постоје они који се томе супротстављају“, поручио је Ђокић.

Он је навео да се у области енергетике непрестано нижу нови резултати, како у погледу изградње инфраструктурних објеката, тако и када је ријеч о припремама за пуштање у рад нових енергетских објеката као што је термоелектарана „Станари“, те хидроелектрана „Дабар“.

Директорица „Електропривреде РС“ казала је да је овај пројекат дошао као резултат залагања да се обнови у поплавама девастирана имовина предузећа, подсјећајући на укупне директне и индиректне штете које је природна катастрофа нанијела трима електродистрибутивним предузећима у РС.

Отварању пословнице присуствовали су и министар рада и борачко-инвалидске заштите РС Миленко Савановић, министар науке и технологије РС Јасмин Комић, руководни и надзорни органи „Електрокрајине“, начелник и предсједник Скупштине општине Челинац Момчило Зељковић и Видосав Кичић, те многе друге званице и гости.