+387 51 247 100 , бесплатна инфо линија 0800 50 116 callcentar@elektrokrajina.com
Izaberite stranicu

Прњавор, 08.04.2016. године

„Електрокрајина“ је данас свечано обиљежила почетак радова на изградњи новог пословног објекта „Електродистрибуције“ у Прњавору.

Почетак радова, откривањем табле пројекта на градилишту, озваничили су Сека Кузмановић, директорица „Електрокрајине“, Сребренка Голић, потпредсједница Владе Републике Српске и министрица за просторно уређење, грађевинарство и екологију, Петар Ђокић, министар индустрије, енергетике и рударства РС, и Жељко Ковачевић, в.д. директора „Електропривреде РС“.

Директорица „Електрокрајине“ је у обраћању гостима казала да је побољшање пословно-финансијских резултата предузећа у протеклом периоду омогућило улазак у ову инвестицију коју финансирамо из властитих средстава.

Као основни разлог градње новог пословног објекта у Прњавору навела је потребу обједињавања свих организационих јединица „Електродистрибуције“ на једном мјесту, поготово што је постојећи објекат дотрајао и неуслован за рад и адекватан пријем купаца.

„Још 80-тих година прошлог вијека, када је направљена трафо-станица 110 kV, купљено је и ово земљиште са намјеном дислокације пословне зграде и смјештаја свих објеката и радника на једној локацији. Зато ми је задовољство што ћемо након 30 година од те идеје озваничити почетак радова на изградњи модерног објекта „Електродистрибуције“ Прњавор“, истакла је Сека Кузмановић.

{loadposition Prnjavor}

Модерни објекат на три етаже и више од 660 квадратних метара корисне површине, поред просторија за раднике и архиву, предвиђа и посебан услужни центар који ће сервисирати потребе више од 17.700 купаца ел.енергије са подручја Прњавора. Рок изградње објекта је септембар ове године.
Прва фаза инвестиције коју озваничавамо (грађевинска изградња објекта) вриједна је око 760.000 КМ, док се укупна инвестиција са унутрашњим опремањем и спољним уређењем новог објекта, те адаптацијом постојећег објекта на овој локацији, предвиђа у износу од 1,3 милиона КМ.

Потпредсједница Владе РС Сребренка Голић је честитала менаџменту предузећа на одважности да уђе у овакав пројекат, истичући да ће у изградњи објекта „Електрокрајине“ бити ангажоване домаће фирме и радници.

Министар Петар Ђокић казао је да је изградња пословних објеката једна од инвестиционих активности у сектору енергетике, а да је друга изградња производних објеката, најављујући притом да ће Влада ускоро „Електропривреди РС“ додијелити концесију за изградњу хидроелектране „Бук Бијела“.

Жељко Ковачевић, в.д. директора „Електропривреде РС“, рекао је да „Електрокрајина“ у својим пословним активностима има подршку Матичног предузећа, при томе наводећи веће енергетске пројекте у РС чија је реализација у току.

Свечаности су, поред руководних и надзорних органа предузећа, присуствовали и министри у Влади РС, Миленко Савановић, Јасмин Комић и Златан Клокић, затим, начелник општине Прњавор Синиша Гатарић, те бројни гости и радници „Електродистрибуције“ Прњавор.