+387 51 247 100 , бесплатна инфо линија 0800 50 116 callcentar@elektrokrajina.com
Izaberite stranicu

Бања Лука, 24.04.2015. године

У акцији добровољног даровања крви, коју је организовао Актив добровољних давалаца крви “Електрокрајине”, прикупљено је 170 доза драгоцјене течности.

Како је објаснио предсједник Актива добровољних давалаца крви Вукашин Ћирић, на акцију су се одазвала 204 хуманитарца и 13 нових чланова.

„Годишње организујемо двије акције, у априлу и октобру. На тим акцијама скупимо отприлике око 160 доза крви“, рекао је Ћирић и додао да актив дјелује 16 година и броји 330 чланова.

„ Акцији, поред наших колега из других електроенергетских предузећа из РС, придружили су се и гости из Крагујевца, Београда и Костолца. Такође се и наши запослени редовно одазивају на њихове акције“, истакао је Ћирић.

Како је објаснио, сви добровољни даваоци који су своју драгоцјену течност дали више од десет пута, трајно су ослобођени партиципације.

„Запослени који су дали крв бар два пута годишње такође су ослобођени свих партиципација у току те године“, рекао је Ћирић и додао да сваке године у просјеку у активу имају око 15 нових чланова.

Предсједник Друштва добровољних давалаца крви “Рудар” из Угљевика Милан Марковић каже да нема акције овог карактера у РС и Србији, а да се чланови овог друштва не придруже.

„И ми два-три пута годишње правимо овакве акције у Угљевику, тако да је ово узајамна сарадња давалаца крви“, рекао је Марковић.

Хуманисткињи Зорици Кнежевић из Пословнице бањалучке „Електродистрибуције“ у Кнежеву ово је био трећи пут како се одазвала на акцију.

„Много је лијеп осјећај када знате да ће ваша крв неком спасити живот. Позвала бих и остале, посебно младе људе, да што чешће дају своју крв и тиме помогну некоме „ поручила је Кнежевићева.

{loadposition humanitarna}