+387 51 247 100 , бесплатна инфо линија 0800 50 116 callcentar@elektrokrajina.com
Izaberite stranicu

Бања Лука, 08.09.2017. године

Актив добровољних давалаца крви „Електрокрајине“ је у просторијама РЈ Бањалука организовао традиционалну хуманитарну акцију даривања крви, у којој је прикупљено 120 доза ове драгоцјене течности.

Вукашин Ћирић, предсједник Актива, изразио је задовољство што су се радници одазвали на позив да попуне залихе крви Завода за трансфузијску медицину РС.

davaoci1

„На наш позив сy се укупно одазвала 153 радника, али, нажалост, нису сви који су имали жељу могли дати крв, због здравствених проблема, кориштења антибиотика или проблема са притиском“, казао је Ћирић додајући да је одређени број колега протеклих седмица дао крв лично у локалним заводима због хитних потреба.

Он је подсјетио да је Актив „Електрокрајине“ у прољетној акцији, у априлу, прикупио чак 180 доза крви.

davaoci2

Милан Богуновић, радник „Електродистрибуције“ Козарска Дубица, каже да је крв до сада дао 10 пута из увјерења да својим чином може некоме спасити живот. Са њим се слаже колега Горан Ступар из РЈ Нови Град који истиче да је помоћ другима једини мотив што се редовно одазива на овакве хуманитарне акције.

davaoci3

Актив добровољних давалаца крви „Електрокрајине“ броји 380 чланова, по чему је најмасовнији међу јавним предузећима у РС. Годишње у двије редовне акције и појединачно за хитне случајаве прикупи око 400 доза крви.